Volledig scherm
Hoofdtrainer Jeroen Burghout en assistent-trainers Jelmen Possemis, Patrick Patty van CSV Apeldoorn.Possemis vertrok al eerder, Burghout en Patty gaan na dit seizoen op zoek naar een nieuwe uitdaging. © W Vzoeren

Burghout en CSV Apeldoorn na dit seizoen uit elkaar

Jeroen Burghout vertrekt na dit seizoen bij zaterdag eersteklasser CSV Apeldoorn. De 35-jarige trainer heeft dat de club afgelopen week laten weten. Burghout zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Ook assistent-trainer Patrick Patty verlaat in de zomer de Apeldoornse club.

Burghout volgde in februari 2017 Jürgen Schefczyk op, die tussentijds vertrok vanwege teleurstellende resultaten. Burghout wist met een eindsprint rechtstreekse handhaving alsnog te realiseren in de hoofdklasse. Een jaar later ging het alsnog mis en degradeerde CSV Apeldoorn via de nacompetitie naar de eerste klasse.

In het eerste seizoen in de eerste klasse nemen de Apeldoorners nu de vijfde plek in na tien wedstrijden. De formatie van Burghout vergaarde tot nu toe 17 punten. Zaterdag komt koploper DFS uit Opheusden, dat ook degradeerde uit de hoofdklasse, naar Apeldoorn. De achterstand op DFS bedraagt zes punten.

Amateurvoetbal