Volledig scherm
Klaas Kramer (L) in duel met Sander Krijns tijdens CSV Apeldoorn - Urk. © Wout van Zoeren

CSV Apeldoorn begint seizoen met kansloze nederlaag

Voor CSV Apeldoorn is het seizoen alles behalve goed begonnen. Tijdens de eerste speelronde van de hoofdklasse B verloren de rood-gelen op het eigen sportpark Orderbos met 2-4 van Urk. Zo’n beetje de hele tweede helft speelde CSV met tien man.

Via Maarten Boeve kwam de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar Urk draaide de zaken snel om en ging met een 1-2 tussenstand de rust in. Vlak na de theepauze pakte debutant Fabian Put op domme wijze zijn tweede gele kaart.

Jamarro Diks kreeg direct erna een dot van een kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet ging naast. In het restant van de tweede helft was het Urk dat de klok sloeg. In blessuretijd scoorde Steven van Es nog de 2-3, maar de laatste gebeurtenis van de wedstrijd was de beslissende goal van Urk.

Van goed voetbal was bij CSV Apeldoorn nog geen sprake. Met name achterin verliep het zorgwekkend. De eerste twee tegengoals had de thuisploeg aan zichzelf te wijten, er werden alleen al in de eerste helft ongeveer acht corners weggegeven en aan het centrale verdedigingsduo ontbreekt het overduidelijk aan snelheid.

CSV Apeldoorn – Urk 2-4 (1-2). 15. Maarten Boeve 1-0, 22. William de Boer 1-1, 24. Klaas Kramer 1-2, 77. Marinus Snoek 1-3, 90. Steven van Es 2-3, 90. Klaas Romkes 2-4. 

Amateurvoetbal