Volledig scherm
d'Olde Veste'54 heeft een nieuw bestuur. Foto: Peter Luchtenberg

d'Olde Veste'54 heeft nieuw bestuur

STEENWIJK - d’Olde Veste’54 heeft een nieuw bestuur. Het interim-bestuur blijft permanent aan, zo is gebleken na de algemene ledenvergadering van vrijdagavond. Alle functies zijn ingevuld. Alleen Elbert Jan Hesse blijft op interim-basis aan als voorzitter van de Steenwijker club. “We zijn naarstig op zoek naar een voorzitter”, vertelt Dirk Gerrits.

Het nieuwe bestuur bestaat naast Hesse uit Henk Zwoferink (penningmeester), Martin van ’t Veen (secretaris), Benno Hellinga (algemeen bestuurslid), Dirk Gerrits (algemeen bestuurslid) en Jan Kik. “ Wij vormden al het interim-bestuur, met uitzondering van Henk Zwoferink. Met z’n allen gaan we door, dat werd goedgekeurd tijdens de ledenvergadering”, vertelt Dirk Gerrits namens het bestuur. “Als interim-bestuur hadden we wel zoiets dat er na twee maanden niet weer een nieuw bestuur moest komen. We moesten wel doorgaan.”

Wisseling van de wacht
Het vorige bestuur, dat voltallig opstapte in september, liet zich niet echt uit over het vertrek. ‘Onvoldoende wederzijds vertrouwen’, zo werd er verteld. “Een bepaalde vorm van ontevredenheid, maar voor details zal je naar het vorige bestuur moeten”, vertelt Gerrits. Voor insiders hing het in de lucht, voor de buitenwacht kwam het opstappen van het bestuur als donderslag bij heldere hemel.

Het is nu tijd om vooruit te kijken. Het nieuwe bestuur bestaat uit mannen van de club, die niet aan konden zien dat de club die hen zo lief is zonder bestuur zou komen te zitten. “Dat kun je een vereniging niet aandoen. Daarom zijn wij erin gestapt en doorgegaan. We hebben een aantal punten geconstateerd die we gaan aanpakken. We hebben een globaal actieplan voor het volgende seizoen.” Zaken als commercie, vrijwilligersbeleid, groei van het aantal leden (nog maar drie seniorenteams) en kantineomzet zijn speerpunten van het nieuwe bestuur.

Preses
Alleen een nieuwe voorzitter wordt nog gezocht. “Daarvoor hebben we een profiel. Het moet iemand zijn die bindend, innoverend en ondernemend is. Maar het is lastig, die vind je niet zo makkelijk. We hebben de taken nu goed verdeeld, het loopt nu goed.”

Amateurvoetbal