Volledig scherm
Dalfsen-trainer Jacob Grooten kan na de behaalde overwinning in blessuretijd lachen © Bart Nijstad

Daan van der Vegt redt Dalfsen in blessuretijd

DALFSEN - Het was al diep in blessuretijd dat Daan van der Vegt de bal rustig tegen de touwen schoof en zo voor een grote ontlading zorgde in het Dalfser kamp.

Dalfsen liep meer tegen zichzelf te voetballen dan tegen de tegenstander. Voor rust kreeg Dalfsen genoeg kansen, maar met 2-0 leek de zege al binnen. Na rust gooide Ulu Spor alle schroom van zich af en tikte bij tijd en wijlen Dalfsen van het kastje naar de muur. Eerst slalomde Mehmet Dede door de broze defensie, waarna goed tien minuten later Yusuf Erdem de bal in de verre hoek kogelde. Dalfsen stond op instorten. Er kwam geen pass meer aan, terwijl Ulu Spor nog bijna de 2-3 maakte. Dalfsen gooide alles op de aanval en nadat broer Luuk van der Vegt twee enorme kansen om zeep had gebracht, was het Daan van der Vegt die ineens vrij voor de goal wel alle rust bewaarde en de 3-2 binnenschoof. ,,Zwaar bevochten,'' volgens Dalfsen-coach Jacob Grooten.

Dalfsen - Ulu Spor 3-2 (2-0).
12. Robin Pietersen 1-0, 45+2. Erik Koedijk 2-0, 52. Mehmet Dede 2-1, 65. Yusuf Erdem 2-2, 90+10. Daan van der Vegt 3-2.

Tweets over #dalulu from:sportstentorzwo OR from:bartnijstad

Amateurvoetbal