Volledig scherm

DESZ beslist duel met Rouveen in periode van vier minuten

ZWARTSLUIS – De periode tussen minuut acht en minuut twaalf is SC Rouveen fataal geworden in de derby tegen DESZ, dat binnen deze vier minuten de stand op 3-0 bracht. Met een strafschop bepaalde DESZ de eindstand vijf minuten na de pauze op 4-0.

DESZ schoot werkelijk uit de startblokken in een duel tussen twee ploegen die vorig seizoen degradeerden uit de noordelijke tweede klasse J. Dimitri Kamerling en Danny Moorman vuurden waarschuwingsschoten af voordat Remco Lachenal op aangeven van Moorman de 1-0 kon binnenschuiven. Het doelpunt van de spits die de afgelopen seizoenen zo geteisterd werd door blessureleed kreeg doorgang ondanks een vlagsignaal voor buitenspel. Scheidsrechter Venekamp liet terecht doorspelen.
Vanaf de aftrap was het vervolgens weer raak. DESZ jaagde door op verdediger Allard Bouwmeester, die de bal kwijtraakte, en bracht Karlo Naberman in stelling. De middenvelder bedacht zich geen moment en schoot vanaf de rand van ‘de zestien’ de bal in de verre bovenhoek: 2-0. Een heerlijk doelpunt van de van VHK overgekomen Naberman. Een minuut later stond het al 3-0 nadat Moorman wederom doorkwam over rechts en Jarno Nieborg een niet te missen kans bood.
DESZ liet de teugels hierna wat vieren, maar Rouveen profiteerde niet. Ook een heel grote kans, voor Jarno Domine, trof geen doel.

Moorman, in de eerste helft heel belangrijk maar niet trefzeker, gooide de wedstrijd vijf minuten na de pauze helemaal in het slot. De aanvaller schoot een terecht gegeven strafschop in het hoekje. Terwijl Rouveen de aanval bleef zoeken, waren er in de omschakeling grote kansen voor DESZ om er een monsterscore van te maken. Dat leed bleef de bezoekers bespaard. Klaas-Jan Poolman had vier minuten voor de eretreffer op zijn hoofd, maar zag DESZ-doelman Renee Agterhuis met een katachtige reactie redding brengen.

3D Noord: DESZ – SC Rouveen 4-0 (3-0). 8. Remco Lachenal 1-0, 10. Karlo Naberman 2-0, 11. Jarno Nieborg 3-0, 49. Danny Moorman 4-0 (strafschop).

Amateurvoetbal