Volledig scherm
Beide ploegen net voor de aftrap in Nijeveen. Foto: Alexander Drost

DESZ heeft weinig moeite met SVN'69

NIJEVEEN – DESZ heeft tegen SVN’69 uitstekende zaken gedaan in 3D. De ploeg uit Zwartsluis won in Nijeveen met 1-4.

De beginfase was overduidelijk voor de bezoekers. DESZ begon fel aan de wedstrijd en zette de thuisploeg compleet vast. Dat in combinatie met prima positiespel leidde tot een razendsnelle 0-2 voorsprong.

Snelle voorsprong
Danny Moorman opende al na zeven minuten spelen de score. Bij de tweede paal genoot hij alle vrijheid. De bal werd prima aangenomen, de afronding was fraai: een dropkick in de verre hoek. SVN’69 wist dat het aan de bak kon, maar de ploeg kon niet onder de druk uit komen. Twee minuten later was het al 0-2. Een op het eerste oog te hoge voorzet werd door DESZ-spits Tom Kisjes raak gekopt. A la Bep Bakhuys kopte de aanvaller de bal tegen de touwen na een vloeiende aanval: 0-2.

Het antwoord van SVN’69 bleef maar uit en na de 0-2 liet DESZ na om te voetballen. Na rust kabbelde het spel wat voort, al was Cor Koning direct na rust bijna trefzeker. SVN kon het spel niet maken, DESZ ging mee in het spel. Wel werd het na een counter 0-3 via Karlo Naberman.

Eenvoudig uitspelen
Pas tien minuten voor het einde werd de thuisploeg eens gevaarlijk. Dennis van der Veen sneed door de defensie en rondde koelbloedig af: 1-3. Ook in het slot kon de thuisploeg het niet bolwerken. DESZ gokte nog maar eens op de tegenaanval en met succes. Kisjes raakte de paal, maar Moorman kon wel zijn tweede van de middag maken: 1-4.

SVN’69 – DESZ 1-4 (0-2). 7. Danny Moorman 0-1, 9. Tom Kisjes 0-2, 64. Karlo Naberman 0-3, 80. Dennis van der Veen 1-3, 90. Danny Moorman 1-4.

Tweets over #svndesz from:sportstentorzwo OR from:alexanderdrost since:2016-11-11

Amateurvoetbal