Volledig scherm
© Marco Jansen

DVS’33 Ermelo via AZSV in hoofdtoernooi KNVB Beker

ERMELO – DVS’33 Ermelo heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker door een 4-2 overwinning op hoofdklasser AZSV uit Aalten in de tweede kwalificatieronde.

Het eerste halfuur hadden de Ermeloërs helemaal niets te duchten van het verdedigend ingestelde AZSV. Maurice de Ruiter en Deniz Sahbaz (op aangeven van Frank Heus) kregen goede kansen om de score te openen. De logische openingsgoal viel na 33 minuten na een snelle aanval afgerond door Sahbaz.

AZSV werd in het laatste kwartier iets gevaarlijker. Nadat Jorran van Santen uit een vrije trap van AZSV op de eigen deklat had gekopt lag vlak voor rust de 1-1 achter Daan Huiskamp. Bij een snelle counter bood Niek te Veluwe de gelijkmaker aan voor Rik van der Eerden.

Het duel won na rust aan amusementswaarde. Met een harde knal uit een afvallende bal zorgde De Ruiter voor 2-1, maar drie minuten later was het al weer gelijk doordat Rick Bouwmeister een vrije trap van Coplan Soumaoro binnenkopte. Sahbaz en De Ruiter misten grote kansen, en toen Sahbaz er opnieuw door was, was het eindelijk raak: 3-2.

Haico Epe stelde tien minuten voor tijd de zege veilig.

KNVB Beker, tweede ronde: DVS’33 Ermelo – AZSV 4-2 (1-1)
33. Deniz Sahbaz 1-0, 43. Rik van der Eerden 1-1, 49. Maurice de Ruiter 2-1, 52. Rick Bouwmeister 2-2, 65. Deniz Sahbaz 3-2, 82. Haico Epe 4-2.

Amateurvoetbal