Volledig scherm
DVS'33 won met minimaal verschil van SteDoCo. © Marco Jansen

DVS’33 na spannend duel nipt langs SteDoCo

DERDE DIVISIEDVS’33 won na een spannend duel met 1-0 van SteDoCo. Jorran van Santen maakte de enige treffer.

De openingsfase ging het spel over en weer. Binnen een minuut kreeg Basil Camara een gele kaart voor een overtreding op Kyle Doesburg. Olivier Pilon schoot de bal na een individuele actie op de keeper. Ook SteDoCo kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Keeper Daan Huiskamp redde op een schot van Vincent Verheul.

DVS’33 nam na tien minuten het initiatief en zocht veel naar Benjamin Roemeon op links. De rechterkant, waar Enrico Patrick vrij stond, werd vaak overgeslagen.

In de 37ste minuut gebeurde er iets verrassends. Jorran van Santen veroverde de bal op de helft van de tegenstander, kreeg de bal terug van Pilon en tikte bij de eerste paal binnen: 1-0. Vlak voor rust kreeg Roemeon de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar hij schoot in vrije positie op de vuisten van de keeper.

Zijnet

De tweede helft beet SteDoCo meer van zich af, en verscheen vaker op de Ermelose helft. Benjamin van Wanrooij stond vrij en besloot in het zijnet. DVS, via counters gevaarlijk, was via Oktay Öztürk het dichtst bij. Zijn afstandsschot teisterde de lat. Joshua Patrick ontsnapte maar trapte de bal op keeper Mark Smith.

Ook SteDoCo, dat fysiek een tandje bij zette, kwam dicht bij de gelijkmaker. Invaller Wesley Meeuwsen haalde hard uit, maar Huiskamp lag in de korte hoek. DVS trok ondanks de druk de nipte voorsprong over de streep en pakte de eerste punten dit seizoen.

Derde divisie: DVS’33 - SteDoCo (1-0). 37. Jorran van Santen 1-0.

Amateurvoetbal