Volledig scherm
ANP

EDON door met trainer Hondebrink

ZWOLLE - Maikel Hondebrink is ook volgend seizoen trainer van EDON, dat het goed doet in de vierde klasse C. De van SV Zwolle afkomstige Hondebrink is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij EDON.

Vorig jaar kwam de ploeg net tekort om de nacompetitie te halen, dit seizoen is de club tot dusverre de grootste bedreiger van Storica in de titelstrijd. Voor de komst van Hondebrink, met in zijn kielzog drie spelers van SV Zwolle, bungelde EDON jarenlang onderaan de vierde klasse,

"We zijn dik tevreden over de ontwikkeling", zegt voorzitter Marinus van Riezen, die aangeeft dat de spelers unaniem voor een langer verblijf van de trainer hebben gestemd.

Over de positie van de trainer van Storica, Chris Sorries, zijn nog geen knopen doorgehakt, maar bestuurslid Freddy Janssen verwacht dat dit begin januari gebeurt. Storica moet bij een promotie in ieder geval dispensatie aanvragen voor Sorries omdat de trainer nog niet over papieren voor de derde klasse beschikt. Hondebrink is al wel in het bezit van Trainer-Coach II.

Amateurvoetbal