Volledig scherm
© Marco Jansen

FC Horst en Zeewolde in evenwicht

ERMELO – FC Horst en Zeewolde hielden elkaar in evenwicht in de derby: 1-1. FC Horst was de eerste helft bovenliggend, Zeewolde kreeg de beloning voor een betere tweede helft.

FC Horst had voor rust het wat betere van het spel. De Ermeloërs probeerden met verzorgd voetbal door te komen en dat lukte af en toe. Ugur Ayaz schoot na 8 minuten over en tien minuten later was een schot uit de draai naast van Yasin Karpuz het eerste wapenfeit van Zeewolde. De Zeewoldenaren kregen wel veel vrije trappen, maar stichtten daaruit weinig gevaar. Bij FC Horst stond Elroy Martens, bij een gebrek aan aanvallers, op een eiland. De betere kansen waren voor FC Horst. Milan van der Maaten stoomde ver op en zijn inzet ging voorlangs. De beste kans, een kopbal van Ricardo Vliek, werd door de sterk keepende Gerben Hilgers ternauwernood uit het doel gehouden.

Zeewolde kwam ongeconcentreerd uit de kleedkamer, want bij een corner van Joran Blaauw direct na rust kon Milan van der Maaten helemaal vrijgelaten de 1-0 inkoppen.

Zeewolde had pech dat een duw tegen Hoogendoorn in de zestien niet werd bestraft. Verhoef redde vervolgens op een schot van Jesse Oving. Zeewolde zette aan en kreeg na 20 minuten in de tweede helft de beloning. Na een vrije trap bleef de bal liggen in de Ermelose zestien en Martijn van Heesbeen schoot de 1-1 binnen.

FC Horst werd na rust weinig gevaarlijk. Een vrije trap van Joram Blaauw ging net over de lat. Roy Kok kopte de bal na een vrije trap voorlangs. FC Horst zette in de slotfase nog aan maar een inzet van Milan van der Maaten ging naast het doel.

3B: FC Horst – Zeewolde 1-1 (0-0). 46. Milan van der Maaten 1-0, 65. Martijn van Heesbeen 1-1. Scheidsrechter: Van Helden. Gele kaart: Bras, Hoogedoorn, Visser (Zeewolde)

FC Horst: Verhoef; Van Loo, Zwager, De Haas, Van der Maaten, Blaauw; Ruitenberg (46. Lima), Kok, Ayaz, Vliek (81. Pul); Martens

Zeewolde: Hilgers; Heering, Bras, E. Kort, Chagneau; Oving, Wouters (59. Visser) P. Pelgrum; Van Heesbeen, Karpuz (64. Rempf), Hoogedoorn (72. Schimmel)

Amateurvoetbal