Volledig scherm
William de Boer kreeg rood in het bekerduel met FC Meppel. Foto: Flevo Boys

Flevo Boys met hangen en wurgen langs FC Meppel

MEPPEL - Flevo Boys heeft het bekerduel met FC Meppel maar nipt gewonnen: 1-2. De Emmeloorders speelden vooral een draak van een tweede helft. Tweedeklasser FC Meppel kan alleen maar trots zijn, ondanks de nederlaag tegen de hoofdklasser.


In de openingsfase was het kwaliteitsverschil duidelijk zichtbaar. FC Meppel was vooral zoekende en de bezoekers wisten elkaar prima te vinden. Het veldoverwicht van Flevo Boys was snel te zien. Na een minuut spelen was de eerste kans daar, maar de bal ging nipt over het FC Meppel-doel. Daarmee waren de intenties van de bezoekers duidelijk.

Voorsprong
Na 21 minuten spelen werd het overwicht daadwerkelijk uitgedrukt op het scorebord. Een vrije trap van William de Boer werd door de muur van richting veranderd, waardoor FC Meppel-doelman Stijn Koch kansloos bleek: 0-1. Tien minuten later kreeg Jan Stoker de ideale kans op de 0-2, maar Koch keek de bal naast. En FC Meppel dan? Dat kreeg op slag van rust de eerste kans via Hans Mansveld. De pijlsnelle aanvaller schoof de bal net voorlangs.

Na rust stond er een gemakzuchtig Flevo Boys op het veld. FC Meppel kreeg meer geloof en kreeg ook kansen op de gelijkmaker. Wederom was Mansveld er dicht bij, maar hij schoot weer voorlangs. Uiteindelijk kwam de thuisploeg na zes minuten spelen in het tweede bedrijf op gelijke hoogte. Bas Kaldenberg onderschepte de bal op het middenveld, waarna hij spits Emiel Kwant bediende. Kwant haalde van ver uit en deed dat met succes: 1-1.

Rood, maar winst
Niet veel later wist Flevo Boys dat het een moeilijke middag kon gaan worden. William de Boer drukte de bal in de buik van Kaldenberg en kreeg rood van de dienstdoende arbiter. FC Meppel kreeg nog meer geloof, maar zag de bezoekers al snel via Timon Rorije op voorsprong komen. Hij schoot vanuit de rebound vernietigend raak: 1-2. In de slotfase ging de thuisploeg naarstig op zoek naar meer, maar kreeg niets. Mansveld en Winne Meijer kregen prima mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Tweets about #mepfle from:sportstentorzwo

Amateurvoetbal