Volledig scherm
Geert-Arend Roorda. Foto: Pro Shots

Flevo Boys strikt Geert-Arend Roorda

EMMELOORD – Een opmerkelijke nieuweling bij Flevo Boys. De hoofdklasser in nood heeft zich versterkt met Geert-Arend Roorda. Trainer Inne Schotanus hoopt dat de middenvelder (28) zaterdag al zijn debuut kan maken.

Roorda speelde zijn laatste wedstrijden in Nederland voor FC Dordrecht, hij verkaste in de winter naar Richmond SC Eagles in Australië. In zijn door blessures constant onderbroken loopbaan speelde Roorda 129 duels in het betaald voetbal, tot en met Europese wedstrijden aan toe. Hij droeg de shirts van SC Heerenveen, Excelsior, NEC, Sparta en FC Dordrecht.

In Emmeloord komt Roorda niet helemaal uit de lucht vallen. Trainer Inne Schotanus kent de middenvelder nog uit zijn Friese periode. Een telefoontje leidde tot gesprekken, en uiteindelijk tot een akkoord.

Roorda: “Ik ben topfit en houd van het spel. Ik kwam eind september terug uit Australië, maar wilde niet tot de winterstop wachten om weer aan voetballen toe te komen.” De middenvelder uit Lemmer wil zijn ervaring delen met de jonge spelers van Flevo Boys.

De nieuweling traint donderdag voor het eerst mee, Flevo Boys hoopt dat Roorda zaterdag, in de uitwedstrijd bij concurrent SDV Barneveld, zijn debuut al kan maken.

Amateurvoetbal