WWNA  ging in Arnhem ten onder tegen Ewijk
Volledig scherm
WWNA ging in Arnhem ten onder tegen Ewijk © Jos Mulder

Geen promotie voor voetballers WWNA

WWNA is er niet in geslaagd om het promotieduel voor een plaats in de derde klasse te winnen. Op het neutrale terrein van sportpark Bakenberg in Arnhem bleek Ewijk een maatje te groot voor het team van trainer Bernard van Werven. Al met de rust keek de ploeg uit Wenum-Wiesel tegen een 2-0 achterstand aan en na nog een helft voetballen was die stand verdubbeld tot 4-0.

Nadat Ewijk in de beginfase brutaal de leiding had genomen kreeg WWNA tien minuten later twee serieuze kansen op de gelijkmaker. Een snelle treffer werd echter wegens buitenspel afgekeurd en vervolgens kopte Nick Hertgers de bal snoeihard op de lat. Weer een kwartier later was het wel raak voor de ploeg uit Ewijk. Sjoerd van der Hagt profiteerde optimaal van het niet agressief genoeg verdedigen van WWNA en schoof de 2-0 binnen.

Na rust kreeg Ewijk al snel de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar paal en lat bracht vooralsnog redding. Na een half uur was er echter geen houden meer aan. Tom Diebels en Bas Jacobs velden binnen vijf minuten het definitieve vonnis voor WWNA. Door de overwinning mag Ewijk mag het volgend seizoen in de derde klasse gaan proberen en voor WWNA wacht na de zomerstop wederom de Apeldoornse Bundesliga.

Nacompetitie promotie derde klasse

Ewijk – WWNA: 4- 0 (2-0). 11. Jordy Poppelier 1-0, 34. Sjoerd van der Hagt 2-0, 31. Tom Diebels 3-0, 34. Bas Jacobs 4-0.

Amateurvoetbal