Volledig scherm
AZC en Voorwaarts streden voor de overwinning, maar deelden de punten. © RONNY TE WECHEL

Geen winnaar bij AZC-Voorwaarts

In de tweede klasse I verdeelden AZC en Voorwaarts de buit (1-1). Voor de formatie uit Zutphen een belangrijk punt in de strijd om lijfsbehoud. Voorwaarts verspeelde daarentegen twee hele dure punten in de titelrace.

Op een moeilijk bespeelbaar veld waren de hoogtepunten schaars. Daarnaast kwam de wedstrijd door de vele blessurebehandelingen moeizaam op gang. AZC stichtte via aanvoerder Frank Buurmeijer gevaar, maar zijn geplaatste inzet werd op stijlvolle wijze door Voorwaarts-goalie Yoël Finke uit de bovenhoek getikt. Zijn collega-doelman Nardo van den Broek ging juist na ruim een half uur in de fout. De keeper schatte een hoge bal verkeerd in, waarvan Luuk Grieving namens Voorwaarts wist te profiteren: 0-1.

Na de thee probeerde de thuisploeg met opportunistisch spel potten te breken. De Voorwaarts-defensie wist echter eenvoudig stand te houden. In de tegenstoot verzuimde de ploeg van oefenmeester Kick Maatman om de wedstrijd in het slot te gooien. Vaak werden de verkeerde keuzes gemaakt of ontbrak het aan een goede eindpass. Vijf minuten voor tijd kreeg de Twellonaren hier de rekening voor gepresenteerd. De ijzersterke AZC-spits Remy Havenaar wist twee verdedigers van zich af te schudden en drukte vervolgens doeltreffend af: 1-1. In de slotfase gebeurde er vervolgens weinig verheffends voor beide doelen, waardoor beide ploegen met een punt genoegen moesten nemen.

Degradatiezorgen

Voorwaarts staat na de remise op de derde plaats. Wel hebben de oranje-zwarten de minste verliespunten. AZC vindt zichzelf terug op de twaalfde plaats en heeft serieuze degradatiezorgen

2I: AZC-Voorwaarts 1-1 (0-1).
34. Luuk Grieving 0-1, 85. Remy Havena

Amateurvoetbal