Volledig scherm
Berry Westerbeek en Job van Dalfsen © Helmich Lubberts

Genemuiden vlot verder in beker

GENEMUIDEN – Hoofdklasser SC Genemuiden heeft zich woensdag simpel geplaatst voor de tweede ronde van het noordelijke bekertoernooi. Derdeklasser HODO was geen partij: 7-1.

Vooral voor Job van Dalfsen was het een leuk avondje. De aanvallende middenvelder was in zijn eentje goed voor vier doelpunten, en dat was vooral een kwestie van op de juiste plaats staan. Genemuiden kreeg bij de eerste de beste kans een doelpunt om de oren, van Ferrie Fieten, maar dat maakte de formatie van trainer Jan van Raalte niets uit.

Het bekerduel was naar voren gehaald, de bekerwedstrijden worden gespeeld in het weekeinde van 22 en 23 oktober.

Voordeel voor Genemuiden wais daardoor dat Omar Kavak van zijn schorsing werd verlost, de spits kan zaterdag meedoen in de wedstrijd tegen koploper DOVO. Daar tegenover stond het uitvallen van Anne van der Kolk, de aanvoerder verdween met een enkelblessure binnen vijf minuten naar de kant.

Noord, beker, eerste ronde: SC Genemuiden – HODO 7-1 (3-1). 4. Dirk Muis 1-0, 21. Ferrie Fieten 1-1, 30. Job van Dalfsen 2-1, 39. Van Dalfsen 3-1, 59. Wouter van der Molen 4-1, 66. Jacco Riemens 5-1, 70. Van Dalfsen 6-1, 73. Van Dalfsen 7-1.

Amateurvoetbal