Volledig scherm
Scheidsrechter Kieft geeft Donny van der Wal de rode kaart. Foto: Helmich Lubberts

Genemuiden voelt zich bestolen met gelijkspel

GENEMUIDEN - Wel of geen goal? De inzet van Frank Jansen wordt niet goedgekeurd, ten onrechte. Het is na SC Genemuiden-Sparta Nijkerk (1-1) het belangrijkste thema van gesprek.

Wanneer Jansen de bal over de lijn ziet rollen, vliegen alle armen de lucht in, ook die van de supporters. Maar op advies van de grensrechter besluit arbiter Kieft de treffer te annuleren. ,,Hij raakte gewoon het zijnet", zei Jansen na afloop.

Op dat moment staat het 1-1, na goals van Frank Kuurman (SC Genemuiden) en Janic Makizodila (Sparta Nijkerk). De thuisploeg voetbalt een groot deel van de wedstrijd met een mannetje meer, na de vroege rode prent voor Donny van der Wal.

SC Genemuiden krijgt het echter niet voor elkaar om die manmeersituatie succesvol te benutten. Sterker, Sparta Nijkerk voetbalt brutaal mee, krijgt kansen en maakt uiteindelijk de gelijkmaker die dan al even in de lucht hangt.

SC Genemuiden - Sparta Nijkerk 1-1 (0-0). 64. Frank Kuurman 1-0, 79. Janic Makizodila 1-1. Rode kaart: 24. Donny van der Wal (Sparta Nijkerk).

Tweets over #genspa from:sportstentorzwo

Amateurvoetbal