Volledig scherm
© Dick Weggelaar

Haarlo tegen GSV ’63 meer spannend dan fraai

HAARLO – De confettikanonnen ten spijt, de burenruzie tussen Haarlo en GSV ’63 kwam in de eerste helft nog niet echt op gang. De vonken spatten er niet echt van af. De teams grossierden in foutieve passes en slaagden er zelden in om een goed lopende aanval op de grasmat te leggen. Toen de spelers elkaar na negentig minuten voetbal de hand schudden stond er een 1-0 einduitslag (doelpunt van Lars van den Dobbelsteen) in het voordeel van de thuisformatie op het scorebord.

Haarlo-aanvoerder Niels Klumper zag dat GSV beter aan het duel begon. ,,De tegenstander zette meteen druk en was in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij. Ze hadden toen zomaar kunnen scoren. Door de winst schuiven we wat op en krijgen de subtop in zicht. Ons uitgangspunt is bovenin meedoen en eventueel een periodetitel pakken.”

Trainer Dick Makkink van Haarlo zag zijn team wat fortuinlijk winnen. ,,Er was veel sfeer en dat leverde voor het publiek leuke momenten op. Veel inzet, maar weinig echt goed voetbal. In de tweede helft hebben we het in een grote fase moeilijk gehad toen GSV veel druk zette. Men wilde de gelijkmaker forceren.”

Oefenmeester Dennis Arentsen van GSV ’63 vond dat er meer in had gezeten voor zijn ploeg. ,,In het begin hebben we een uitgelezen kans gehad op de 0-1. Onze topscorer Frank Rensink kon vandaag het doel niet vinden, alhoewel we toch meerdere malen voor het Haarlo-doel zijn verschenen. In de slotfase pompten we hoge ballen voor het doel in de hoop dat ie een keer goed zou vallen. Ook dat zat er vandaag niet in.”

Sp. Haarlo-GSV ’63 1-0 (1-0). 45+1. Lars v.d. Dobbelsteen 1-0.

Amateurvoetbal