Volledig scherm
Het duel HCC Hardenberg - FC Emmen © Jermaine Ellenkamp

HHC gaat vrolijk op vakantie

HARDENBERG - De voetballers van HHC Hardenberg beginnen met een grijns op het gezicht aan de vakantie van twee weken. Het eerste deel van de voorbereiding wordt afgesloten met een ogenschijnlijk eenvoudige zege tegen FC Emmen (2-0).

De ploeg uit de nieuwe tweede divisie geeft het team uit de eerste divisie hoegenaamd geen kans. Rob van der Leij maakt vlak voor rust twee doelpunten; een intikkertje en een treffer na een knappe individuele actie. Het Drentse antwoord laat negentig minuten lang op zich wachten.

Het is zichtbaar dat HHC-trainer Joseph Oosting kan voortborduren op een fundament van graniet. Het elftal is ingespeeld, de spelers weten wat zij aan elkaar hebben, het aantal nieuwelingen is beperkt. En dan is ‘aankoop’ Johan Wigger – de laatste tien jaar speler van SV Meppen - ook nog eens iemand die de Hardenbergse club van haver tot gort kent. Terwijl FC Emmen pas veertien spelers op de loonlijst heeft staan en na een week trainingskamp behoorlijk is uitgeput.

HHC pakt de draad over twee weken weer op, op 6 augustus volgt de open dag met een wedstrijd tegen HSC’21. In de eerste competitiewedstrijd van de tweede divisie komt GVVV op 13 augustus naar De Boshoek.

Amateurvoetbal