Volledig scherm
Oranje onder negentien jaar komt naar Hardenberg

HHC Hardenberg ontvangt Oranje onder 19 jaar

HARDENBERG - Sportpark De Boshoek kleurt de komende week twee keer oranje. Oranje onder 19 jaar probeert zich op de velden van HHC en DETO te plaatsen voor de eliteronde van het Europees kampioenschap. Het team van bondscoach Maarten Stekelenburg krijgt te maken met Noorwegen, Roemenië en San Marino.

Oranje speelt op De Boshoek tegen Roemenië (6 oktober, 19.30 uur) en Noorwegen (11 oktober, 19.30 uur). Op zaterdag 8 oktober voetbalt Oranje in Vriezenveen en staat in Hardenberg Noorwegen - Roemenië (15.00 uur) op het programma. AZ en Ajax zijn met elk vier vertegenwoordigers hofleverancier van Oranje onder 19 jaar.

De beste twee teams gaan door naar de beslissende kwalificatieronde in het voorjaar. Het Europees kampioenschap wordt in de zomer in Georgië gespeeld. Kaarten voor de wedstrijden in Hardenberg zijn al vanaf drie euro te koop.

De selectie van het Nederlands elftal onder 19 jaar:
Matthijs de Ligt, Dani de Wit, Kaj Sierhuis, Deyovaisio Zeefuik (Ajax), Teun Bijleveld, Jelle Duin, Teun Koopmeiners, Owen Wijndal (AZ), Sherel Floranus, Rick van Drongelen (Sparta), Javairo Dilrosun, Rodney Kongolo (Manchester City), Tahith Chong (Manchester United), Justin Bijlow (Feyenoord), Jurich Carolina (PSV), Maarten Paes (NEC), Mitchell van Bergen (Vitesse), Odysseus Velanas (Utrecht).

Amateurvoetbal