Volledig scherm
ASV Dronten in een overwinningsroes. Foto: Peter Dekkers

Hoofdklasser asv Dronten in hemelse sferen

DRONTEN - Asv Dronten is gepromoveerd naar de hoofdklasse. Het collectief van trainer Raymond Schuurman bleef in Hoorn met 1-1 overeind tegen Zwaluwen'30. Dankzij de 1-0 thuisoverwinning van vorige week is het genoeg voor een hoofdklasseticket. In een spannende eerste helft nam Zwaluwen'30 zoals verwacht meteen het initiatief. Het resulteerde in een hectische openingsfase, waarin asv Dronten enkele hachelijke momenten overleefde.

Toen de storm wat ging liggen kwamen de Flevolanders er zelf ook enkele malen kansrijk uit. Schoten van de jonge Brian Harpe (net naast) en Jodi de Boer (op de keeper) waren dreigend. Tegen de rust gaf Zwaluwen weer vol gas, maar de balvaardige thuisploeg stuitte keer op keer op Maikel Kampjes. De Friese keeper zorgde er met meerdere fantastische reddingen voor dat asv Dronten ongeschonden de rust haalde met een 0-0 stand.

Ook na rust bleef asv Dronten knap overeind tegen de individuele klasse (Jim Nelen, Revelino Grauwde) van Zwaluwen'30. Een kwartier voor tijd kwam asv Dronten zelfs op voorsprong. Jos Dijkstra (teruggehaald van asv Dronten 3) had een fantastische assist in huis op doelpuntenmaker Jeroen van der Meer die knap binnentikte. De 0-1 voorsprong stond niet lang op het bord.

Ivo Rottine liet Kampjes met een volley kansloos en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Twee minuten later wankelde Dronten opnieuw toen Grauwde keihard de lat teisterde. Asv Dronten overleefde hierna de ruim bemeten extra tijd en beleefde het ultieme sportmoment toen scheidsrechter Paarhuis voor het einde floot. Het leverde taferelen op van uitzinnig juichende spelers, begeleiding en supporters. Na elf jaar is asv Dronten weer hoofdklasser.

Zwaluwen'30 - asv Dronten 1-1 (0-0)

76. Jeroen van der Meer 0-1, 81. Ivo Rottine 1-1.

Bijzonderheid: Vorige wedstrijd won asv Dronten met 1-0. Asv Dronten promoveert naar de hoofdklasse.

Amateurvoetbal