Volledig scherm
© Christiaan Buitenhuis

Hulshorst ten koste van Elspeet periodewinnaar

ELSPEET - Door een eenvoudige 0-2 zege op Elspeet weet Hulshorst dat het in elk geval aan het einde van het seizoen verzekerd is van nacompetitie. De overwinning van zaterdag was bijzaak voor het team van trainer/coach Martijn Kuis. Belangijker: zijn ploeg deelde een enorme tik uit aan een directe concurrent.

Het arme Elspeet had in de derby maar weinig in te brengen tegen Hulshorst en dat terwijl de equipe van oefenmeester Jan de Ruiter voorafgaand aan het treffen ook de periodetitel nog voor het grijpen had. Het team tastte volledig mis. ,,Zij hebben meer voetballend vermogen, wij waren steeds een stap te laat en werden overal overlopen'', concludeerde De Ruiter.
Kuis was logischerwijs een stuk enthousiaster: ,,We zijn dit seizoen wat anders gaan spelen: aanvallender. Dat is een mooi proces en ik zie deze titel als een eerste stap, want dit smaakt naar veel meer.''

Zaterdagvoetbal: Vierde klasse B:
Elspeet - Hulshorst 0-2 (0-2). 23. Ronald Jansen 0-1, 42. Krijn Eckhardt 0-2.
Gele kaart: Colin Pluim (Elspeet), Van de Salm (Hulshorst).
Scheidsrechter: J.H. Luiken.
Toeschouwers: 175.
Elspeet: Hop; Jasper Kok, Anton van de Steeg, Van Wincoop, Michel Kok; Werner Pluim, Van den Hoorn, Colin Pluim; Smink, Niels van de Steeg, Van der Zande. Hulshorst: Menges; Meussen, Bets, Van de Brink, De Boer; Eric Jansen, Van de Salm, Van Duinen; Van Dijk, Ronald Jansen, Eckhardt.

Amateurvoetbal