WSV-keeper Largo Karrenbelt (links in het groen) duikt naar de bal na een aanval van Schalkhaar.
Volledig scherm
PREMIUM
WSV-keeper Largo Karrenbelt (links in het groen) duikt naar de bal na een aanval van Schalkhaar. © Pim Velthuizen

Jeugdig WSV heeft volop toekomst, maar geen afmaker

Met een 1-1 gelijkspel tegen Schalkhaar kwalificeerde WSV zich relatief eenvoudig voor de knock-out fase van de districtsbeker. Het voornaamste winstpunt voor trainer Jordy Vakkert en zijn team schuilt er vooral in dat hij kan terugvallen op talenten uit eigen jeugd die zich quasi moeiteloos staande houden. Het afsluitende pouleduel bracht alleen een schrijnend gebrek aan stootkracht aan het licht.

 1. Sparta Nijkerk en Urk verstevigen koppositie, feest bij VVOG na knappe overwinning en Berkum verder in de problemen
  Teruglezen liveblog

  Sparta Nijkerk en Urk verstevi­gen koppositie, feest bij VVOG na knappe overwin­ning en Berkum verder in de problemen

  Zes wedstrijden gespeeld, vijf keer gewonnen, één keer gelijk, twaalf doelpunten voor en pas eentje tegen. Er staat vooralsnog geen maat op SV Urk in de Hoofdklasse B. De ploeg van Gert-Jan Karsten stapte ook in de thuiswedstrijd tegen Buitenpost als winnaar van het veld. Daardoor gaat ze nog steviger aan kop. Dat geldt ook voor Sparta Nijkerk, maar dan in de Derde Divisie. In dezelfde competitie deden VVOG en DVS’33 goede zaken, terwijl tweededivisionist HHC Hardenberg voor de derde keer won. Ook in de tweede klasse was het genieten, met een ontketend WVF en een bizarre slotfase bij IJVV tegen Enter Vooruit. Kortom, alle reden om het liveblog nog eens terug te lezen!
 1. Alcides weet weer wat winnen is, Heutinck brengt Wijhe in extase en WWNA blijft verrassen
  Teruglezen liveblog

  Alcides weet weer wat winnen is, Heutinck brengt Wijhe in extase en WWNA blijft verrassen

  Na 45 minuten tegen Alphense Boys leek Alcides zich opnieuw op te mogen maken voor een lange terugreis. Drie kwartier later bleek echter niets minder waar. De ploeg uit Meppel knokte zich knap terug en ging er uiteindelijk zelfs met de volle driepunter vandoor. Het betekende de eerste zege sinds 5 september. Ook WWNA wist zijn wedstrijd te winnen, met 2-3 van Robur et Velocitas. De andere derby, die tussen Lochem en Witkampers, leverde ook een verrassende winnaar op. Lees dat en nog (veel) meer rustig terug in onderstaand liveblog.
 2. Joy Schoonhoven neemt Zeewolde bij de hand in topper (en moet voor het eerst contributie betalen)
  PREMIUM
  West Veluwe: Wedstrijd van de week

  Joy Schoonho­ven neemt Zeewolde bij de hand in topper (en moet voor het eerst contribu­tie betalen)

  Hij liep zomaar binnen op sportpark de Horst in Zeewolde en is binnen een paar wedstrijden al de revelatie van de derde klasse van het zaterdagvoetbal. En dat is eigenlijk ook niet vreemd, want Joy Schoonhoven (27) heeft al een flinke rij gerenommeerde clubs achter zijn naam staan. Zeewolde won de topper van Zwart-Wit’63 (0-1) en gaat ongeslagen aan kop.

Amateurvoetbal