Volledig scherm
DVS'33 kreeg De Treffers in de verlenging op de knieën. © Marco Jansen

KNVB-beker: DVS’33 verslaat De Treffers in de verlenging

DVS’33 heeft zich geplaatst voor het KNVB-bekertoernooi. De Ermeloërs waren na een verlenging met 1-2 te sterk voor tweededivisionist De Treffers, dat lange tijd de beste papieren had met een 1-0 voorsprong.

In de eerste helft begonnen de Ermeloërs sterk met een grote kans voor Olivier Pilon en een hoofdrol voor Benjamin Roemeon, die de Groesbeekse defensie enkele keren te snel af was. Toch gaf de thuisploeg met een solide verdediging weinig weg, ondanks dat de Ermeloërs veelvuldig aan de bal waren.

Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg beter in de partij. Maertzdorf knalde hard tegen de lat en stond vijf minuten voor rust aan de basis van de openingstreffer. Zijn strakke voorzet werd door Sjoerd Ars binnengetikt.

In de tweede helft verscheen Berry Powel in het veld om het Ermelose aanvalsspel meer vorm te geven. De gasten drongen aan, maar leken op een muur te lopen. Pas in de 72ste minuut was de ploeg dichtbij de gelijkmaker. Pilon kreeg een unieke kans maar schoot uit de rebound tegen de paal.

Extremis

Terwijl De Treffers met veelvuldig tijdrekken de wedstrijd over de streep probeerde te trekken forceerde DVS met keeper Velanas als extra aanvaller in extremis de gelijkmaker. De bal kwam voor de voeten van Julian de Ruiter, die met een hard schot de verdiende 1-1 maakte.

In de verlenging bleek DVS fitter. En weer toonde Powel met een treffer zijn waarde, net als afgelopen zaterdag tegen Quick'20. Er volgde nog een bal op de lat door Jankovic en ook Roald de Vries trof het aluminium. In de hectische slotfase moest Balkestein van De Treffers met een tweede gele kaart naar de kant en haalde DVS nog een inzet van de doellijn.

KNVB-beker, tweede ronde: De Treffers - DVS’33 1-2 nv (1-0, 1-1) . 42. Sjoerd Ars 1-0 , 90+5. Julian de Ruiter 1-1, 101. Berry Powel 1-2. Rode kaart: 117. Pim Balkestein (De Treffers, 2x geel).

Amateurvoetbal