Volledig scherm

Krankzinnige eindfase nekt Blauw Wit

Het lukte Blauw Wit zaterdag, zowel op het veld als op de ranglijst, niet om langs Mariënberg te komen. Blauw Wit verloor, door een krankzinnige eindfase, uiteindelijk met 1-2 van het elftal uit Mariënberg.

Waarbij de eerste helft vooral gedomineerd werd door de Blauw Witten, lukte het ze niet om de vele kansen om te zetten in doelpunten. In de tweede helft kwam Mariënberg er beter uit met een paar grote kansen voor het doel van de thuisploeg, maar die wisten er ook niet in te gaan. Lang leek de wedstrijd op een zielloos gelijkspel te eindigen, met als hoogtepunt van de middag een helse stortvloed van regen. Maar In de tachtigste minuut kwam daar, tegen het veldspel in, de goal voor Mariënberg, door Roy Doek. Voor menig toeschouwer leek daarbij de uitslag bekend, maar in de tweede minuut van de blessuretijd kwam daar verandering in, doordat Michel Stam, uit een penalty, de 1-1 voor Blauw Wit scoorde. De spelers van de Blauw Witten dachten hierdoor, dat ze een punt binnengesleept hadden. In de vierde minuut van de blessuretijd kwam aan die gedachtes verassend een einde. Sander van der Velde kopte namelijk knap uit een corner de winnende goal binnen. Hierdoor smokkelde Mariënberg toch nog de drie punten mee vanuit Holten.

Blauw Wit ’66 – Mariënberg 1-2 (0-0). 80. Roy Doek 0-1, 90+2. Michel Stam 1-1 (strafschop), 90+4. Sander van der Velde 1-2.

Amateurvoetbal