Volledig scherm
Wim de Grip op het kunstgras van zijn club. De mat moet worden vervangen, maar dat laat op zich wachten. Foto Kevin Hagens

Kunstgras Apeldoornse Boys komt opnieuw niet door keuring

APELDOORN - Het kunstgrasveld van zondagvierdeklasser Apeldoornse Boys is voor een tweede keer in anderhalf jaar tijd afgekeurd. Vooral de grassprieten rond het midden van de mat zijn door slijtage te kort, blijkt uit een rapport van een onafhankelijke keuringsinstantie. In de zomer van 2015 voldeed het hoofdveld van de ‘Boys’ al eens eerder niet aan de eisen.

Na wat reparatiewerkzaamheden mochten er destijds alweer snel wedstrijden worden gespeeld op het kunstgras. Nu wil Apeldoornse Boys de gehele toplaag vervangen. Volgende week gaat de club met de gemeente Apeldoorn in gesprek over de ondergrond. Voorzitter Marieke Pompen hoopt dat de nieuwe toplaag al in de winterstop kan worden gelegd. Tot de vervanging wordt er niet meer gespeeld en getraind op het hoofdveld door de teams van Apeldoornse Boys. Die wijken uit naar de twee natuurgrasvelden van de vereniging. Het bestuur wil geen risico’s nemen met eventuele schadeclaims.

Amateurvoetbal