Volledig scherm
Willem Mulderij, trainer van Columbia, won met zijn ploeg de Apeldoorn Cup. © Wout van Zoeren

Lange beslist finale Apeldoorn Cup voor Columbia tegen ex-ploeg CSV

Columbia verloor jaar in jaar uit de finale van de Apeldoorn Cup tegen CSV Apeldoorn, maar ditmaal was het anders. De ploeg uit Apeldoorn-Zuid won terecht van CSV op het hoofdveld van de Orderbosbewoners: 3-1.

In de 21ste minuut maakte Fedde Dibbink een totaal onnodige overtreding op Dylan de Bruin in de zestien. De scheidsrechter floot terecht voor een penalty, ex-CSV’er Maikel Lange benutte hem. Een paar minuutjes na de drinkpauze kwam Romano Luhukay gevaarlijk door over links, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper.

Tien minuten voor rust was er een hoop gepruts in de zestien van Columbia. Uiteindelijk kreeg Steven van Es de bal voor zijn voeten, en hij haalde doeltreffend uit. Columbia vond dat er een overtreding was gemaakt, maar de scheidsrechter was het niet met de geel-zwarten eens. Vlak voor rust kreeg Rachid Boughalab namens CSV nog twee grote kansen, maar beide keren was de afronding matig.

Kort na rust maakte Charlie van der Hulst een overtreding op Van Es, maar de scheidsrechter wilde niks van een pingel weten. Een minuut of later was er weer een kans voor Columbia, maar Rick van Lohuizen pegelde uit een corner de bal over.

Voorzet

In de 63ste minuut zorgde Randall Diks op bijzondere wijze voor de tweede treffer van Columbia. De rechtsback zette voor vanaf rechts, maar zijn voorzet vloog tot ieders verbazing over de keeper heen zo het doel in (1-2). De rood-gelen zetten er niets tegenover, totdat Jeffrey van Amersfoort het twintig minuten voor tijd vanaf een meter of 45 probeerde. De keeper van Columbia ranselde de bal nog net uit het doel.

In de 85ste minuut besliste Lange het duel met zijn tweede doelpunt. Zo ging de Apeldoorn Cup voor het eerst sinds jaren niet naar CSV Apeldoorn. Waar zij in de nieuwe opzet de afgelopen vier finales van Columbia wonnen, ging het nu dus anders.

Amateurvoetbal