Volledig scherm

Lijfsbehoud lonkt voor Lemele

Lemele - Na de 4-0 zege van Lemele op DRC’12, is de ploeg van Klaas Mijnheer bijna zeker van nog een seizoen in de derde klasse.

Zodra hij in de buurt komt van het strafschopgebied, gaan de alarmbellen bij de tegenstander af. Tim Woudssma staat zaterdag net in het veld, als hij zijn waarde voor Lemele bewijst. Twintig minuten voor tijd scoort hij de 3-0 en in blessuretijd verschaft hij Lemele een nog betere uitgangspositie voor de return in Almelo, door ook de 4-0 te maken.

Elftalleider Henri Holsappel is trots op zijn aanvaller. „Vanwege een enkelblessure heeft Tim een paar maanden langs de kant gestaan. Het is prachtig om te zien dat hij zo terugkeert.” Lemele leidt bij rust met 2-0, door goals van Warmelink en Kleinlugtenbeld. Ook na rust is de thuisploeg de betere. „We vergaten een aantal keer de trekker over te halen, anders had het ook maar zo 6-0 of 7-0 kunnen zijn.” Als Lemele in de return overeind blijft, dan is de ploeg van Mijnheer zeker van lijfsbehoud. Het eerste duel, dat gepland stond voor 28 mei, werd uitgesteld. „Een speler van DRC’12 raakte vorige week betrokken bij een ernstig ongeval, waardoor we de return pas volgende week gaan spelen. Ik kon merken dat hun spelers erg gemotiveerd waren om hier een goed resultaat te halen. We hebben ze die kans niet gegeven.”

Amateurvoetbal