Volledig scherm
© Maarten Brouwer

Lochem zegeviert in derby na boeiend voetbalgevecht

LOCHEM - De burentwist tussen Lochem en Witkampers werd een prooi voor de thuisploeg. Na een boeiend voetbalgevecht wist de formatie van Lochem-oefenmeester nipt aan het langste eind te trekken (2-1).

Ruim 1.500 voetballiefhebbers wisten de weg naar sportpark De Elze te vinden. Zij zagen dat Lochem sterk uit de startblokken kwam. Na tien minuten spelen hadden de geelblauwen al drie riante mogelijkheden op de openingstreffer laten liggen. Na één minuut snelde vleugelspits Mark van Donkelaar richting Witkampers-goalie Joost Pakkert, maar laatst genoemde kwam als winnaar uit de strijd. Drie minuten later poeierde Lochem-captain Thomas van der Worp de bal op de lat. Vlak hierna kon spits Jasper Jurg alleen richting Pakkert afgaan. Opnieuw hield de keeper de ploeg uit Laren op de been.

Na deze kansenregen kwam de derby meer in evenwicht. Ook de gasten lieten zich gelden. Zo belandde een inzet van topscorer Daan Hento via de handen van Lochem-sluitpost Gert Jan Kuiper op de paal. In de blessuretijd dacht Witkamper Timo Haverkamp de dorpsclub aan de leiding te hebben gebracht, maar de neutrale grensrechter had buitenspel geconstateerd. Ook het tweede bedrijf verveelde geen moment. Tien minuten na rust moest verdediger Joost Platenkamp namens de Larenaren aan de noodrem trekken. Terwijl iedereen aan een rode kaart dacht, hield scheidsrechter Meijer de prenten op zak. De toegekende vrije trap werd echter door Ruben Boonk achter doelman Pakkert geschoten: 1-0.

Dit was het startsein voor Witkampers om er een schepje bovenop te doen. Dit resulteerde zelfs in de gelijkmaker, nadat middenvelder Remco Marsman een goede actie knap afrondde: 1-1. Drie minuten later kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong, nadat invaller Roy Harkink een goed aangesneden vrije trap van Ruben Boonk op geweldige wijze tot doelpunt promoveerde: 2-1.

De larense brigade ging va-banque spelen en hierdoor ontstond er een open slotfase. Beide elftallen kregen een aantal goede kansen op een doelpunt, maar het bleef bij 2-1. Hiermee boekte Lochem een hele belangrijke driepunter in de strijd tegen degradatie. De mannen van William Krabbenborg staan nu op de twaalfde plaats in 3B. Witkampers handhaafde zich ondanks de nederlaag op plek vijf.

3B: Lochem-Witkampers 2-1 (0-0).
​56. Ruben Boonk 1-0, 71. Remco Marsman 1-1, 74. Roy Harkink 2-1.

Tweets over from:tweetbrouwer since:2016-11-05 until:2016-11-07

Volledig scherm
© Maarten Brouwer
Volledig scherm
© Maarten Brouwer
Volledig scherm
© Maarten Brouwer

Amateurvoetbal