Volledig scherm
Frank Post scoorde voor Flevo Boys. Foto: Flevo Boys

Meer zorgen voor Flevo Boys

ZWOLLE - Met een gele kaart en een nederlaag heeft Geert Arend Roorda zaterdag voor het eerst zijn opwachting gemaakt bij Flevo Boys. De polderploeg verloor het kelderduel bij SDV in Barneveld (2-1) en ziet de zorgen verder toenemen.

Voor de vijf regionale hoofdklassers was het een slechte zaterdag, met twee punten als schrale oogst. Daar mocht Staphorst na een intens gevecht tegen csv Apeldoorn (1-1) wel tevreden mee zijn. SC Genemuiden nam een punt mee bij AZSV in Aalten, ook via een 1-1 gelijkspel. Dirk Muis zorgde voor de treffer van Sportclub, Rik van der Eerden herstelde het evenwicht in de tweede helft. Staphorst en Genemuiden delen de vijfde plaats, op vijf punten van koploper DOVO.

Urk raakte de aansluiting een beetje kwijt door de ongelukkige nederlaag tegen Sparta Nijkerk (0-1), die gepaard ging met een dubbele gele kaart voor Klaas Kramer.

Flevo Boys verspeelde in Barneveld een voorsprong, die op het bord kwam door een treffer van Frank Post. De thuisclub herstelde zich in de tweede helft knap. Trainer Inne Schotanus stuurde Roorda nog naar het front om een punt te redden, maar dat zat er niet in.

Nummer laatst blijft asv Dronten, dat tegen DOVO binnen het kwartier twee treffers incasseerde, van Koc en Bakkenes. De ellende werd daarna alleen maar groter, de 0-4 stond een kwartier voor tijd al op het bord.

Tijdens het inhaalweekeinde, volgende week, wordt alleen de wedstrijd tussen SDV Barneveld en Staphorst afgemaakt. Beide teams hebben nog een helft voor de boeg, met een 0-0 stand.

Karakteristieken hoofdklasse:
asv Dronten – DOVO 0-4 (0-2). 4. Serhat Koc 0-1, 11. Roy Bakkenes 0-2, 67. Quincy Arends 0-3, 74. Arends 0-4,
AZSV – SC Genemuiden 1-1 (0-1). 40. Dirk Muis 0-1, 57. Rik van der Eerden 1-1,
Staphorst – CSV Apeldoorn 1-1 (1-1). 28. Rob Mijnheer 1-0, 36. Sander Krijns 1-1. Rode kaart: 66. Rob Mijnheer (Staphorst, 2x geel).
Urk – Sparta Nijkerk 0-1 (0-0). 67. Mark Groenewoudt 0-1. Rode kaart: 84. Klaas Kramer (Urk, 2x geel).
SDV Barneveld – Flevo Boys 2-1 (0-0). 63. Frank Post 0-1, 75. Onur Tekay 1-1, 83. Henk Buijs 2-1.

Amateurvoetbal