Volledig scherm
© Thinkstock

Mengelmoes Lemelerveld wint thuis van Dalfsen

LEMELERVELD - Een mengelmoes van twee elftallen van Lemelerveld heeft zondag zonder al te veel moeite Dalfsen verslagen. In een zonnig Heidepark werd het 2-0 voor de thuisploeg.

Ondanks hevig appelleren voor buitenspel voor de Lemelerveld-defensie, had de spits van Dalfsen in het eerste kwart de uitgelezen mogelijkheid zijn team een goede dienst te bewijzen. Hij bleef echter niet stabiel en schoot de bal torenhoog over de doelman.Toch was het Lemelerveld dat de netten voor het eerst liet bollen deze middag. Nummer '10' Jordy Lugtenberg speelde zichzelf vrij, bewaarde goed het overzicht en kon zo spits Jorn Heerink prima bedienen: 1-0.
Een minuut later werden de vuisten van de Lemelerveld-goalie getest met een venijnig schot, maar de inzet bleek onvoldoende om de score gelijk te trekken.

Wisseltruc
Lemelerveld-coach Richard Smit koos er voor om in dit eerste oefenduel 4 spelers te vervangen.Het wisselkunstje van Richard Smit werd na een kwartier in de tweede helft herhaald, maar dit leverde niet direct nieuwe gevaren op.
Vlak voordat de spelers het kleedhok opzochten, maakte de spits van Lemelerveld bijna het doelpunt waar hij zo vaak over gedroomd had: op de punt van de zestien schoot de rechtsbuiten diagonaal op het Dalfense goal, maar helaas voor hem was de keeper alert.Dalfsen en Lemelerveld probeerden na de rust meer te forceren maar echt grote kansen bleven uit. Ian Nijenkamp deed een poging om het vijandelijke doel onder vuur te nemen. Zijn inzet scheelde niks.

Vlak voor tijd bepaalde Jordy Lugtenberg de eindstand op 2-0 met een bekeken balletje in de korte hoek.

Amateurvoetbal