Volledig scherm

NSC Nijkerk krijgt pak slaag van CSV Apeldoorn

NIJKERK - Voor NSC Nijkerk breken spannende tijden aan. De hoofdklasser verloor zaterdag op ‘De Burcht’ met liefst 1-5 van CSV Apeldoorn. Voor de bezoekers waren Richard van Schooten (2), Jesse Hartgers, Jesse Perdon en Frank Boers trefzeker. Hoewel de thuisploeg in de eerste helft niet onaardig acteerde, was het CSV Apeldoorn dat op de juiste momenten scoorde. De tweede helft was een formaliteit.

Twee overwinningen uit negen wedstrijden, een voorlopige veertiende plek. Trainer/coach Jochem de Weerdt (39) is even niet te benijden. De Apeldoorner zag en hoorde tijdens het treffen met zijn oude club mokkende mensen langs de kant, die spraken over 'los zand' en 'witte zakdoekjes'. ,,Toen ik het hoorde draaide ik me even om'', klonk het gelaten. ,,We zitten even lastig. We zijn niet slagvaardig en we hebben geen geluk.''

De Weerdt had het weerzien met zijn oude maatjes anders voorgesteld. ,,Natuurlijk. Voor de wedstrijd is er behoorlijk wat geappt en mijn kinderen voetballen ook nog bij CSV. En heel eerlijk, ik had verwacht dat we vandaag gewoon gingen winnen.'' Bij CSV Apeldoorn stonden de gezichten na afloop logischerwijs wat vrolijker. De Apeldoorners hebben de aansluiting met de toppers weer helemaal gevonden.

Zaterdagvoetbal: Hoofdklasse B: NSC Nijkerk - CSV Apeldoorn 1-5 (0-2). 17. Richard van Schooten 0-1, 28. Jesse Hartgers 0-2, 50. Van Schooten 0-3 (strafschop), 60. Jesse Perdon 0-4, 84. Rudolf Jan Breukers 1-4, 87. Frank Broers 1-5. Gele kaarten: Rozema, Van de Groep (beiden NSC Nijkerk), Sander Krijns (CSV Apeldoorn). Scheidsrechter: A.W.G. van Kraay. Toeschouwers: 450.
NSC Nijkerk: Ter Mate; Knikker, Vanderleyde (57. Bartels), Beukers, Kemp, Sturing; Rozema, Van der Groep, Van de Brom; Ent, De Ridder.
CSV Apeldoorn: Jansen; Bresser, Joost Krijns, Jonker, Diderik; Hartgers (88. Van Beek), Van Es, Güveli (25. Perdon), Boeve; Van Schooten, Sander Krijs.

Amateurvoetbal