Volledig scherm
Loenermark en TKA kwamen veelvuldig tot scoren. Het werd 5-3 voor Loenermark. © Armon Veeneman

Ongeslagen thuisreeks Loenermark blijft intact

In de vierde klasse G heeft Loenermark ook het achtste thuisduel van dit seizoen niet verloren. In spektakelstuk tegen TKA werd het 5-3 op het Lonapark. Door de zege gaat Loenermark nog altijd aan kop in de derde periode.

Hoewel er acht keer werd gescoord in Loenen, duurde het wel even voordat het duel ontbrandde. Zowel de thuisploeg als TKA deelde wat speldenprikjes uit. De grootste kans was voor Thom Pleket, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Jordy Ruysch. De inzet ging echter naast, waar iedereen het openingsdoelpunt al had geteld.

Het eerste doelpunt viel aan de andere kant, want Burak Kirboga schoof de bal tegendraads langs Siemen Reusken. Vlak voor rust kwam Loenermark langszij via een mooie vrije trap van Ruysch.

In het tweede bedrijf gebeurde er van alles. TKA-doelman Alpay Yuzgec liet de bal los, waarna Thom Pleket de 2-1 kon scoren, maar twintig minuten later was het 2-3 door een dubbelslag van Cihan Özcan. Loenermark gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich via Sander Barink, opnieuw Pleket en Joey van Dijk terug. Volgende week speelt Loenermark de nu al beladen derby tegen koploper Beekbergen.

4G: Loenermark – TKA 5-3 (1-1).
21. Burak Kirboga 0-1, 42. Jordy Ruysch 1-1, 49. Thom Pleket 2-1, 58. Cihan Özcan 2-2, 70. Özcan 2-3, 71. Sander Barink 3-3, 79. Pleket 4-3, 87. Joey van Dijk 5-3. 

Amateurvoetbal