Volledig scherm
Timon Rorije miste in de laatste minuut een strafschop. Foto: Flevo Boys

Overzicht hoofdklasse: Flevo Boys laat ACV niet struikelen

EMMELOORD – Flevo Boys heeft in de hoofdklasse B een grote kans laten liggen om koploper ACV punten af te pakken. Mede omdat Timon Rorije een strafschop miste won het team uit Assen met 1-2.

Rorije benutte in de eerste helft al een penalty namens Flevo Boys, maar ACV antwoordde via Hendriks en Willem de Jong zeer doeltreffend: 1-2. Op de valreep had Flevo Boys na een handsbal een waardevol punt kunnen grijpen, maar Rorije zag zijn tweede strafschop via de paal naast het doel verdwijnen. Het team van coach Inne Schotanus komt maar niet weg uit de lagere regionen van de hoofdklasse.

Nederlaag Genemuiden
SC Genemuiden verspeelde terrein door de eerste nederlaag van het seizoen. In het Orderbos was csv Apeldoorn sterker (2-1). De schade werd in de eerste helft aangericht. Jacco Riemens zorgde na rust voor meer spanning, maar in het laatste half uur kon de ploeg van trainer Jan van Raalte niet meer langszij komen. Genemuiden heeft zes punten minder dan ACV en zag Urk voorbijkomen in de rangschikking.

Zege Staphorst
De overwinning van Staphorst tegen Oranje Nassau (4-2) kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Na rust zorgden Martin van ’t Ende (twee) en Camiel Fidom binnen een kwartier voor drie treffers. In de slotfase kwamen de Groningers echter weer terug tot 3-2, zodat het doelpunt van Martijn Brakke in de laatste minuut als een verlossing kwam. Staphorst heeft nog altijd zes punten achterstand op ACV, met een inhaalhelft tegen SDV Barneveld tegoed.

csv Apeldoorn – SC Genemuiden 2-1 (2-0).
20. Richard van Schooten 1-0, 22. Sander Krijns 2-0, 63. Jacco Riemens 2-1.

Flevo Boys – ACV 1-2 (1-1).
21. Timon Rorije 1-0 (strafschop), 23. Saber Hendriks 1-1, 57. Willem de Jong 1-2.
Bijzonderheid: 90. Timon Rorije (Flevo Boys) mist strafschop.

Staphorst – Oranje Nassau 4-2 (0-0).
47. Camiel Fidom 1-0, 48. Martin van ’t Ende 2-0, 61. Van ’t Ende 3-0, 69. Ibrahim Sillah 3-1, 82. Ifeay Gorissen 3-2, 90+2. Martijn Brakke 4-2.

Amateurvoetbal