Volledig scherm
© Bert-Jan Lukje

Owios gelijk tegen ESC op Veluwe Cup

'T HARDE - Owios en Elburger SC hebben in de strijd om de Veluwe Cup een punt gepakt. Op sportpark Schenk van 't Harde werd het 1-1. Het duel duurde door de invallende duisternis slechts 78 minuten.

Elburger SC kreeg voor rust de grootste kans, maar spits Wim de Vries kreeg de bal niet langs doelman Chris van de Poll. Aan de andere kant schoot Arjan Vorsselman naast. De van DOS Kampen overgekomen buitenspeler was twee minuten na de pauze wel succesvol. Hij schoot de 1-0 binnen.
ESC kwam vier minuten later langszij. De Vries kopte bij de tweede paal binnen, 1-1. Twaalf minuten voor tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Owios-trainer Guido Vlierhuis kon die beslissing wel begrijpen. "Het was schemerig. De scheidsrechter vond het te gevaarlijk. Begrijpelijk, je moet geen ongelukjes krijgen.”

Het toernooi gaat vandaag verder. 't Harde neemt het dan op tegen Oene, (start 19.15 uur) DSV'61 treft Elspeet. De laatste wedstrijden van het toernooi zijn zaterdag 13 augustus.

Veluwe Cup, Owios - Elburger SC 1-1 (0-0). 47. Arjan Vorsselman 1-0, 51. Wim de Vries 1-1. Bijzonderheid: Duel duurt 78 minuten in verband met de invallende duisternis.

Amateurvoetbal