Volledig scherm
De eindstand in Oldebroek. Foto: Stefan Vlieger

OWIOS rekent eindelijk af met Unicum

OLDEBROEK - De vorige twee seizoenen wist OWIOS niet op op eigen veld van Unicum te winnen, maar met veel doelpunten lukte dat zaterdagmiddag wel. Ondanks een slechte start werd het 5-3 voor de thuisploeg.

Op sportpark Bovenmolen stond het na amper een minuut spelen al 0-1 toen Cees Toet van dichtbij kon scoren. OWIOS stelde voor rust wel orde op zaken, want dankzij een rake kopbal van Hendri Nagelhout en een intikker van Dennis de Boer stond het halverwege 2-1.

Een kwartier na rust verdubbelde Hendrik Uitslag de voorsprong, al bracht Toet met z'n tweede goal de spanning terug in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd viel de beslissing toen OWIOS een strafschop kreeg en Unicum met tien man kwam te staan. Aanvoerder Bennie Veldhoen scoorde van elf meter.

Via de snelle Cornell Balk maakte de gastheer zelfs nog een vijfde treffer, waarna Twan Wijnants de eindstand met een fraaie omhaal op 5-3 bepaalde. Met een wedstrijd tegoed is OWIOS nu koploper in 2G. Op doelsaldo staat het team van coach Guido Vlierhuis net boven Lelystad'67.

OWIOS - Unicum 5-3 (2-1). 1. Cees Toet 0-1, 32. Hendri Nagelhout 1-1, 43. Dennis de Boer 2-1, 58. Hendrik Uitslag 3-1, 70. Toet 3-2, 75. Bennie Veldhoen 4-2 (strafschop), 83. Cornell Balk 5-2, 89. Twan Wijnants 5-3. Rode kaart: 75. Arjen van der Meulen (Unicum).

Tweets over #owiuni from:sportstentorzwo

Amateurvoetbal