Volledig scherm

Red Orange Army stuwt FC Zutphen naar winst

ZUTPHEN – De Red/Orange Army steunt het eerste zondagelftal van FC Zutphen door dik en dun. De groep jongeren, gewapend met vlaggen en een trommel maken veel kabaal, in de hoop dat dit enthousiasme overslaat op de formatie binnen de witte lijnen. In de thuiswedstrijd tegen SHE was dit zeker het geval want de ploeg van trainer Toon Hillebrand trok met 3-1 de winst over de streep.

Good-old Pascal de Krosse (35) is aanvoerder van de Zutphense equipe, waarvan liefst zes spelers 18 jaar of jonger zijn. Hij heeft nog steeds veel plezier in het spelletje. ,,Ik ben enorm blij met de drie punten en dat is vooral een stimulans voor de jonge spelers. We hebben een zeer smalle selectie, veel spelers zijn van de A-2 jeugd overgekomen. De trainer is dit seizoen begonnen met het opbouwen van een nieuw eerste elftal. Zie het als een soort overgangsjaar. Over een jaar of drie moeten we weer bovenin mee gaan doen.”

Trainer Toon Hillebrand is trots op zijn spelers. ,,Ze hebben vandaag een prima prestatie geleverd. Het voetbal is nog niet echt geweldig, maar strijdlust vergoed alles. Dit seizoen is een soort opleidingsjaar. Ik hecht meer aan goed voetbal dan aan het behalen van punten. Dat is ook de visie van het bestuur.”

Oefenmeester Peter Rutgers van SHE was not amused over hetgeen hij gezien had. De stoom kwam hem nog net niet uit de oren. ,,Verliezen kan altijd, maar dat mag niet gebeuren als gevolg van een slechte instelling. Dat was vandaag het geval. SHE onwaardig, omdat het team altijd veel inzet toont. We zijn op mentaliteit afgetroefd door FC Zutphen en dat is iets waar ik slecht mee kan leven.”


FC Zutphen-SHE 3-1 (1-0). 20. Davey Lindeboom 1-0, 76. Terrance Overby 2-0, 78. Dennis te Pas 2-1, 84. Sibren Naglé 3-1.

Amateurvoetbal