Volledig scherm
Avereest en DKB betreden het veld. Foto: Bart Nijstad

Renker schiet DKB naar zege op Avereest

BALKBRUG - Avereest heeft te kampen met het tweede helftsyndroom. Dat was vanmiddag in het duel met DKB ook weer duidelijk te zien. De bezoekers uit De Krim wonnen met 0-1.

Voor rust is het een leuke open wedstrijd met kansen voor beide teams. DKB krijgt wel de meeste kansen, maar doelman Dirk Bunk keept fantastisch. Jordy van Zandwijk, Berny Renker en David van Zandwijk kregen de bal er niet in, want elke keer lag Bunk in de weg.


Avereest kreeg ook wat mogelijkheden, maar was de laatste pass vaak net niet goed. Na rust is het voetbal bij Avereest helemaal verdwenen, geen bal komt er meer aan. De spitsen staan op een eiland en zien de ballen alleen maar over zich heen vliegen. DKB wint meer duels en is ook gevaarlijker.

Berny Renker ziet na een uur zijn poging met rechts via Bunk in het doel gaan, 0-1. Bunk heeft daarna nog enkele knappe reddingen, maar ziet zijn ploeg alleen maar aanmodderen. Bijna wordt het nog gelijk als een schot van René Koster tegen de lat vliegt, en doelman Kevin Mepschen nog over een bal heen maait. Het blijft 0-1.

Trainer Rick Mulder vertelt daarna zijn ploeg dat hij Avereest na dit seizoen gaat verlaten. Mulder is bezig aan zijn tweede seizoen in Balkbrug.

Avereest - DKB 0-1 (0-0). 59. Berny Renker 0-1.

Tweets over #avedkb from:sportstentorzwo OR from:bartnijstad since:2016-11-09

Amateurvoetbal