Volledig scherm

Schalkhaar strandt in zicht haven

SCHALKHAAR - Schalkhaar is er niet in geslaagd te promoveren naar de eerste klasse. De ploeg verloor op eigen veld met 2-1 van BVC, nadat het vorige week in Beek met 1-1 gelijk had gespeeld.

Schalkhaar veroverde in de tweede klasse J de tweede periode en kende een ijzersterke tweede competitiehelft. In de eerste ronde van de nacompetitie rekende het elftal af met Rood Wit uit Groesbeek, waarna in de finale BVC over twee wedstrijden te sterk bleek.

Dominant
Schalkhaar begon zondagmiddag dominant op de eigen Horsterhoek. Het eerste half uur had de tegenstander zelfs helemaal niets in te brengen. Maar na een drinkpauze veranderde alles. BVC scoorde binnen vijf minuten twee keer en die dreun kwam de thuisploeg niet meer te boven. Schalkhaar bleef strijden tot het bittere eind, maar de tegentreffer van invaller Paul Roetert viel te laat om nog een verlenging uit het vuur te slepen. Even daarvoor had Milan te Riele een open kans gemist en werd een kopbal van Michiel Hullegie van de lijn geplukt door doelman Nick Bender.

Trots
De naar Wijhe vertrekkende trainer Hans van der Hoop was trots op zijn manschappen. "We hebben onze huid heel duur verkocht. Als we er met de pet naar hadden gegooid, was ik teleurgesteld geweest, maar juist doordat we zo zijn blijven strijden kan ik niet anders zeggen dan dat we dit seizoen een fantastische prestatie hebben geleverd. Deze spelersgroep blijft bij elkaar en heeft genoeg ervaring en elan om volgend jaar mee te strijden om de titel in de tweede klasse."

Nacompetitie tweede/eerste klasse: Schalkhaar - BVC 1-2 (0-2). 33. Sander Arts 0-1, 37. Niek Sebens 0-2, 89. Paul Roetert 1-2. BVC promoveert, Schalkhaar blijft in tweede klasse.

Amateurvoetbal