Volledig scherm
© Marco Jansen

SDC Putten wint derby van NSC Nijkerk

PUTTEN - Op basis van de tweede helft had NSC Nijkerk zeker een punt verdiend, maar de Puttenaren gingen met de winst aan de haal: 2-1.

SDC Putten stichtte veel gevaar met standaardsituaties en corners zorgden voor de nodige hachelijke momenten voor het doel van NSC-keeper Patrick ter Mate.

De Nijkerkers werden vooral gevaarlijk als de behendige Daniel Almendro Rivas werd bereikt. De aanvaller draaide in de 9e minuut weg van zijn tegenstander en schoot naast.

SDC probeerde met snelle verplaatsingen naar Jurian van den Brink uit te breken. Na een klein halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong. NSC-verdediger Alwin Vanderleyde kreeg de bal bij een vrije trap wat opzichtig tegen zijn hand. De scheidsrechter De Bruijne wees naar de stip en Justin van Groen schoot de strafschop onhoudbaar raak: 1-0.

Van Groen onderscheidde zich na rust in negatieve zin. Zijn balverlies leidde een snelle omschakeling van NSC, waarbij Daniël Almendo Rivas de 1-1 binnenschoot. SDC was daarna de kluts kwijt en NSC creëerde enkele keren doelgevaar.De Nijkerkers drongen aan op meer, maar in de omschakeling was SDC Putten het gevaarlijkst. Cherkaoui schoot net naast en invaller Rick Degenaar had de 2-1 op zijn schoen. Patrick ter Mate redde knap ten koste van een corner, maar was kansloos toen Martijn Duits de corner voor zijn voeten kreeg en doeltreffend uithaalde: 2-1. NSC was in de slotfase nog een paar keer dichtbij 2-2, maar de gelijkmaker viel niet. De scheidsrechter liet maarliefst negen minuten blessuretijd bij , waarin nog een rode kaart (2x geel) viel voor NSC’er Dave Knikker.

Hoofdklasse B: SDC Putten – NSC Nijkerk 2-1 (1-0). 28. Justin van Groen 1-0 (strafschop), 53. Daniël Almendro Rivas 1-1, 81. Martijn Duits 2-1. Rode kaart: 90+8. Dave Knikker (NSC).

Amateurvoetbal