Volledig scherm
WSV (links Joren Waardenburg) en Columbia (rechts Dylan de Bruin) komen elkaar in november tegen voor de eerste Apeldoornse derby in de tweede klasse. © Maarten Sprangh

Speelschema bekend: Apeldoornse derby-dag op 10 november

wedstrijdschemaDe agenda’s kunnen getrokken worden. Nadat in juli de nieuwe competitie-indeling al bekend werd gemaakt weten de amateurvoetballers vanaf de eerste klasse nu ook het speelschema. Wat valt erop voor de clubs uit de regio.

Voor het gedegradeerde CSV Apeldoorn is het even wennen aan de namen van de tegenstanders. De Orderbosbewoners beginnen het seizoen in de 1e klasse D op 21 september met een thuiswedstrijd tegen KHC uit Kampen. Nunspeet en Hierden beginnen in dezelfde afdeling beiden met een uitduel, tegen respectievelijk DOS Kampen en SDV Barneveld.

Eerbeekse Boys debuteert in de derde klasse A en begint daarin tegen DVE-Trajanus uit Nijmegen. In 3B begint het eveneens gepromoveerde Zeewolde ook thuis: tegen Terschuurse Boys. Elspeet, nieuwkomer in de derde klasse C, begint thuis tegen Oene.

Derby 

De twee hoogst spelende zondagclubs in Apeldoorn treffen elkaar voor het eerst op 10 november. WSV en Columbia spelen dan tegen elkaar in de tweede klasse J op sportpark De Voorwaarts. De return bij Columbia is op 9 februari. Het is op beide dagen sowieso derby-day in Apeldoorn, want ook het Ugchels-Apeldoornse onderonsje tussen Albatross en Robur et Velocitas in de derde klasse B staan op deze dagen gepland.

In de vierde klasse F, ook wel de Apeldoornse Bundesliga, wemelt het uiteraard van de derby’s. Zo staan bij de seizoenstart WWNA-Orderbos, Loenermark-TKA en Klarenbeek-Apeldoornse Boys op het programma. ZVV’56 (uit tegen De Gazelle) en Groen Wit’62 (thuis tegen SC Deventer) krijgen direct te maken met één van de ‘leenclubs’ uit Deventer.

Amateurvoetbal