Volledig scherm
Balende gezichten bij Staphorst. Foto: Wilbert Bijzitter

Staphorst haakt voorlopig af

STAPHORST - Na de nederlaag tegen ACV (1-2) maakt Staphorst voorlopig geen onderdeel uit van de kopgroep in de hoofdklasse B. “We hebben op het moment geen topploeg”, beseft trainer Jan Vlap.

Staphorst scoort pas in de voorlaatste minuut, Martin van ’t Ende benut een strafschop na een handsbal van Marcel Seip. In de resterende vijf minuten komt de kans om een punt te pakken niet meer voorbij. “Die kansen hebben we eerder al gehad. En niet benut”, stelt Van ’t Ende.

Doorslaggevend is daardoor de slappe eerste helft van de thuisploeg, die zich als een stel schaapjes aan de kant laat zetten. Saber Hendriks opent de score in de elfde minuut en het is een mirakel dat ACV het overwicht uit het eerste deel niet in grotere cijfers uitdrukt.

Met een dubbele wissel en het nodige opportunisme kan Staphorst na de pauze wel voor een ommekeer zorgen. Maar de bal springt na een fraaie knap van Van ’t Ende via de onderkant van de lat het veld weer in en de inglijdende Jeroen van der Meer mist na een voorzet een opgelegde kans. ACV doet niet meer dan loeren op een kansje, en het is raak als Hendriks na een ingooi inkopt. Die klap komt Staphorst niet meer te boven.

Vlap weet dat Staphorst door de nederlaag kansloos is in de strijd om de eerste periodetitel. “Maar een topploeg is er nog niet in deze hoofdklasse. Wie twee punten per wedstrijd haalt, wordt kampioen.”

Staphorst – ACV 1-2 (0-1). 11. Saber Hendriks 0-1, 77. Hendriks 0-2, 88. Martin van ’t Ende 1-2 (strafschop).

Tweets over #staacv from:sportstentorzwo

Amateurvoetbal