Volledig scherm
© Thinkstock

Staphorst haalt De Kuip niet

STAPHORST - De aanloop naar het seizoen van Staphorst is er eentje met horten en stoten. De winnaar van de landelijke amateurbeker werd dinsdag in de eerste ronde van de KNVB-beker uitgeschakeld door AZSV (1-2). Meteen gestruikeld derhalve over de eerste horde van de ellenlange weg naar De Kuip.

Staphorst beleeft moeizame weken in de voorbereiding. De ploeg speelde tot half juni door, de trainingen werden tussendoor onderbroken vanwege de vakantie. De strijd om de Supercup tegen Excelsior Maassluis was een kansloze affaire (4-0) en tegen AZSV kon het team van de nieuwe trainer Jan Vlap het verschil ook niet maken.

Na een ingooi van Martin van ’t Ende, doorgekopt door Rob Mijnheer, opende Ewald Koster de score al in het eerste kwartier. Daarna was de ploeg uit Aalten evenwel beter. De gelijkmaker van Rick Bouwmeister was dan ook geen verrassing.

Staphorst trok na rust het initiatief weer naar zich toe, maar Jeroen van der Meer miste de grote kans op de tweede treffer. AZSV kwam minder in beeld, maar had aan een vrije trap voldoende om de winst af te dwingen. Bouwmeister draaide de bal in, Rik van der Eerden kopte raak. Zo begint Staphorst zaterdag met een onrustig gevoel aan de competitie in de hoofdklasse, met Urk als eerste tegenstander.

KNVB-beker, eerste ronde: Staphorst – AZSV 1-2 (1-1). 9. Ewald Koster 1-0, 28. Rick Bouwmeister 1-1, 79. Rik van der Eerden 1-2. AZSV in tweede ronde tegen DVS’33 (24 augustus).

Amateurvoetbal