Volledig scherm
Het begin van het duel. Foto: Herman Nijman

Staphorst opnieuw in finale

STAPHORST – Het seizoen van Staphorst is opnieuw met een paar dagen verlengd. Dankzij de zege tegen ASWH (1-0) speelt de ploeg van trainer Jan van Raalte de finale van het toernooi van districtsbekerwinnaars. Dinsdag (20.00 uur) is Noordwijk te gast in de laatste wedstrijd van het seizoen.

Staphorst miste vorige week in Lisse de kans om de derde divisie te bereiken door een grote 6-1 nederlaag. Tegelijkertijd haalde ASWH dat doel wel, ten koste van Noordwijk.

Maar in de halve finale werd opnieuw duidelijk dat het echec van Staphorst in Lisse een enorme uitzondering was. De thuisploeg had de wedstrijd onder controle, deed geen gekke dingen en gaf nauwelijks kansen weg. ASWH was voetballend gezien wel iets beter, maar kon dat niet omzetten in goede aanvallen.

In de typische eindejaarswedstrijd – lekker weer, laag tempo - was een moment doorslaggevend. Mark Schra mikte de bal een kwartier voor tijd bij de eerste paal voor het doel. Ingestormd kwam Rob Mijnheer, die een voor hem typerende treffer liet aantekenen. Omdat ASWH in de slotfase niet verder kwam dan hoge voorzetten, die stuk voor stuk werden weggekopt door de stoere Staphorst-verdedigers, was de voltreffer van Mijnheer voldoende voor een extra wedstrijd.

Staphorst heeft dinsdag opnieuw het thuisvoordeel. De winnaar van de landelijke beker speelt in het eerste weekeinde van augustus de wedstrijd om de Supercup tegen landskampioen Excelsior Maassluis.

Amateurvoetbal