Volledig scherm
© Mark de Rooij

SV Zwolle voortvarend in tweede periode

ZWOLLE – Promovendus SV Zwolle had wat tijd nodig om haar draai te vinden in de derde klasse, maar is met zestien punten uit de laatste zes duels aan een fraaie opmars bezig. Door de 2-1 winst op FC Oldemarkt gaat het met negen uit drie aan de leiding in de tweede periode.

Voor een eerste helft waarin SV Zwolle heer en meester was en vooral in het eerste half uur naar hartenlust de aanval zocht, was de 1-0 ruststand een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. FC Oldemarkt verscheen al na een paar minuten zeer gevaarlijk voor doelman Martijn Kist, die vanwege de afwezigheid van Bjorn van Tilborgh (blessure) en Ruben Bartelds (iets met familie) onder de lat stond, maar liep in het vervolg achter de feiten aan.

Topscorer Nijland
Het was geen verrassing dat het doelpunt kwam na een voorzet vanaf de rechterflank, waar de druistige rechtsback Jeffrey Hondebrink voortdurend voor gevaar zorgde. Zo ook na dertien minuten. De voorzet van Hondebrink werd door William van Oene terug gekopt en door Patrick Maat ingeschoten. Anne Nijland stond op de juiste plaats om de rebound binnen te tikken en zijn negende doelpunt van het seizoen te maken. Zwolle verzuimde hierna om het overwicht om te zetten in honderd procent-kansen.

Kort na de pauze kreeg het de rekening gepresenteerd. Na een prachtige pass vanaf het middenveld kwam Jorrid Minnema vrij voor doelman Kist, die er niet helemaal lekker uitzag bij de schuiver die de 1-1 opleverde. Trainer Joshua Nijlant zag Zwolle hierna onrustig spelen. “Iedereen wil de 2-1 maken, dan zie je juist vaak dat het 1-2 wordt. Je moet niet te geforceerd willen aanvallen, maar eerst weer even de rust pakken.”

Onrustig
In een onrustig tweede bedrijf viel de winnende treffer na een uur spelen. Weggestuurd door Angelo Kisjes schoof Van Oene de bal onder de keeper door. Zwolle kwam nog een paar keer goed weg bij uitbraken van Oldemarkt, dat voorin de finesse miste om de geelhemden opnieuw pijn te doen. Zelf miste Zwolle de kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Patrick Maat en Sam Visscher waren hier in een tijdsbestek van een paar minuten heel dichtbij. Maat zag zijn kopbal, op aangeven van Richard Huizing, via de lat over gaan. Een stiftje van invaller Sam Visscher (18), die in ‘de zestien’ knap gevonden werd door Nijland, ging over de doelman, maar werd net voor de doellijn weggewerkt.

Tweets over #svzfco from:sportstentorzwo since:2016-11-25

Bekijkt u het artikel in de Stentor-app? Klik dan hier om het Twitter-verslag te bekijken.

Volledig scherm
Geen pot met goud, maar wel drie punten voor sv Zwolle aan het einde van de regenboog. © Bert-Jan Lukje
Volledig scherm
Geen pot met goud, maar wel drie punten voor sv Zwolle aan het einde van de regenboog. © Erik Assen
Volledig scherm
Geen pot met goud, maar wel drie punten voor sv Zwolle aan het einde van de regenboog. © Bert-Jan Lukje

Amateurvoetbal