Volledig scherm
© Dick Weggelaar

SVBV wint kleine derby tegen Klein Dochteren

BARCHEM - Het duel tussen SVBV en Klein Dochteren was meer spannend dan fraai. Heel lang konden de bezoekers in deze derby de nul vast te houden, maar een kleine tien minuten voor tijd wist Martijn Rouwhof de enige treffer van de wedstrijd te maken. SVBV won met 1-0 en kon aldus drie punten bijschrijven op het conto. De winst was misschien verdiend, maar Klein Dochteren was heel dicht bij een punt.

SVBV ‘er Bas Menop is aan het einde van vorig seizoen overgekomen van Sportclub Lochem. Het spel in de vijfde klasse valt hem niet mee. ,,Vandaag hebben we ook niet goed gevoetbald. Toch drie punten gepakt. Maar voor een leuke open wedstrijd heb je twee teams nodig. Ik snap best dat Klein Dochteren met een andere opvatting speelt. Aan ons om daar doorheen te voetballen. Dat lukte vandaag in ieder geval niet.”

Matige wedstrijd
SVBV-trainer Ron Wassink had zijn elftal een matige wedstrijd zien spelen. ,,We moesten het spel maken en dat lukte in de eerste helft helemaal niet. Klein Dochteren kreeg zelfs nog twee goede kansen. De tegenstander komt van ver en het was logisch dat zij een verdedigende speelwijze hanteerden. Voetballend was het allemaal niet best, maar ik ben wel heel blij met de drie punten.”

Verbeterpunten
Trainer Raymond van der Heide van Klein Dochteren laat het team naar de mogelijkheden spelen. ,,Ik heb weinig tijd gehad om een juiste formatie binnen de lijnen te zetten. Op dit moment zit het ons ook niet mee, want de verschillen met de tegenstander zijn niet meer zo groot als vorig seizoen. We hebben nog geen goed ingespeeld team, maar het wordt wel steeds beter. We moeten wat meer rust aan de bal hebben en wat beter omgaan met de geboden kansen. Ik ben ervan overtuigd dat het dan de goede kant opgaat.”

SVBV-Klein Dochteren 1-0 (0-0).
81. Martijn Rouwhof 1-0.

Amateurvoetbal