Volledig scherm

Teuge vernedert Hattem met zevenklapper

TEUGE – Teuge blijft meedoen in de bovenste regionen van de derde klasse C. Het elftal van Marcel Vink hield geen spaan heel van directe concurrent Hattem: 7-0. Door de overwinning bezet Teuge de derde plaats in de competitie en doet het nog volop mee voor de eerste periodetitel.

Teuge had het in de eerste 25 minuten nog erg lastig met de bezoekers. Hattem was de ploeg die de meeste aanspraak maakte op de openingstreffer en raakte in de 23ste minuut zelfs de lat via een vrije trap van Felix Noordberger. Vanaf de 28ste minuut nam de thuisploeg het heft in handen. Binnen zes minuten scoorde Teuge driemaal en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Joey de Croon, Jasper van Oorspronk en Berend Pas schreven de doelpunten op hun naam. Kort voor rust scoorde Mike Drost de 4-0.

Teuge bleef in de tweede helft makkelijk op de been en maakte in de omschakeling goed gebruik van de ruimtes die Hattem weggaf. Doelpunten van Ron Wijngaards, Rick Smeets en wederom Drost bepaalden de eindstand.

Teuge – Hattem 7-0 (4-0). 28. Joey de Croon 1-0, 32. Jasper van Oorspronk 2-0, 34. Berend Pas 3-0, 44. Mike Drost 4-0, 62. Ron Wijngaards 5-0, 81. Rick Smeets 6-0, 87. Drost 7-0. Scheidsrechter: Bekema.

Amateurvoetbal