Volledig scherm
Bruchterveld keert na het 2-0 verlies bij Olympia’28 terug naar de vierde klasse. Foto: Wilbert Bijzitter

Tranen bij Bruchterveld na stap omlaag

HASSELT - De tranen vloeien rijkelijk na het laatste fluitsignaal. Bruchterveld keert na het 2-0 verlies bij Olympia’28 terug naar de vierde klasse. En dat doet pijn bij de kleine dorpsclub.

Doelman Wouter Huisjes doet zijn verhaal met een bibberende onderlip. Nadat hij een paar minuten in het Hasseltse gras heeft gelegen probeert hij zijn teamgenoten een hart onder de riem te steken. Dat Huisjes in het belangrijkste duel van het seizoen onder de lat staat tekent het seizoen van Bruchterveld. Blessures en schorsingen lopen als een rode draad door het seizoen heen. En dan niet de huis-tuin-en-keuken voetbalblessures. Een dubbele beenbreuk voor Jarno de Weerd, een gebroken sleutelbeen voor Bram van der Knaap. Het is allemaal voorbij gekomen. „Er gebeurde veel waar je niet op zat te wachten. Vorig jaar ging het ons voor de wind, nu zat alles tegen”, weet Huisjes.

De doelman moet in actie komen omdat zijn collega Koen Godeke vorige week in de warming up is afgehaakt met een heupblessure. Huisjes weet Bruchterveld lang op de been te houden tegen Olympia’28. Met enkele puike reddingen en de hulp van de lat zorgt Huisjes er voor dat het bij rust nog 0-0 is. Tien minuten na de pauze is Huisjes kansloos. De corner van Kjelt Bonhof is perfect aangesneden. Erik van der Kolk, twee meter lang, kopt raak. „Daar hadden we het van te voren nog over gehad. Over die nummer vier, daar schoppen ze alle ballen op. Het wordt dus op details beslist”, zegt Gert Bouwmeester.

Bruchterveld eindigde als elfde in de competitie, op vier punten van een veilige stek. In de nacompetitie komt Bruchterveld met Olympia’28 een gerenommeerde ploeg tegen. De formatie uit Hasselt wil na een jaar in de vierde klasse zo snel mogelijk weer omhoog. Het is voor Bruchterveld de verkeerde ploeg op de verkeerde plaats. Bouwmeester geeft toe dat Olympia’28 duidelijk de betere ploeg is. De formatie uit Hasselt drukt het verschil in de blessuretijd nog iets beter uit, Guus Tichelaar omspeelt Huisjes en maakt de 2-0.

Bouwmeester geeft zijn ploeg ondanks een afscheid met degradatie een compliment. Hij weet dat zijn ploeg het hele seizoen op de tenen heeft moeten lopen. „Ze hebben er keihard voor gewerkt. Ik vind het knap dat ze nog zover gekomen zijn.”
En zo keert Bruchterveld na twee seizoenen in de derde klasse weer terug naar het laagste niveau op de zaterdag. „We zijn een kleine club. De derde klasse is het hoogst haalbare. Dit valt echt zwaar, is een harde klap. Veel oudere jongens stoppen, er komt wel wat bij uit het tweede. Nu maar de boel oplappen en op naar volgend jaar”, zegt Huisjes, die daarna richting kleedkamer beent. Voor de tribune kijkt het gros van de spelers met holle blikken voor zich uit, een biertje als troost.

Amateurvoetbal