Volledig scherm
© Tom Wildvank

Tweede plaats voor Lemelerveld na winst op Columbia

LEMELERVELD - Lemelerveld heeft brutaal de tweede plaats in 3B overgenomen van Columbia. In een rechtstreeks gevecht wonnen de oranjehemden op eigen veld met liefst 5-1 van de ploeg uit Apeldoorn.

De overwinning kwam niet zo eenvoudig tot stand als de uitslag doet vermoeden. In de eerste helft waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Toch was het Lemelerveld dat met een riante 2-0 voorsprong de kleedkamer opzocht. Na een kwartier spelen knikte Teun in de Wal via de paal de openingstreffer binnen en kort voor de rust verdubbelde Jordy Lugtenberg de score. Eveneens met het hoofd en opnieuw via het aluminium.

Kort na rust bracht Rick van Lohuizen de spanning terug. Lemelerveld liet zich terugdringen. Juist op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing, zorgde Jorn Brummelenbos voor de bevrijdende 3-1. De linksback zag een mislukte voorzet pardoes bij de tweede paal binnenvallen. In het slot van de wedstrijd liep de ploeg van trainer Richard Smit door doelpunten van Job Heerink en Wesley Vlierman uit naar een 5-1 eindstand.

Lemelerveld wipt door de winst over Columbia heen naar plaats twee en heeft inmiddels 23 punten uit elf duels vergaard. De achterstand op koploper Overwetering (dat verrassend verloor op bezoek bij Warnsveldse Boys), bedraagt vijf punten.

Tweets over #lemcol from:sportstentorzwo OR from:tomwildvank since:2016-11-23

Bekijkt u het artikel in de Stentor-app? Klik dan hier om het Twitter-verslag te bekijken.

Amateurvoetbal