Volledig scherm
Omar Kavak scoorde bij zijn rentree. Foto: Helmich Lubberts

Urk kijkt omhoog, gelijkspel Genemuiden

URK - Na acht wedstrijden in de hoofdklasse kan Urk langzaamaan naar boven kijken. Een luxepositie voor de formatie van oefenmeester Lucas Hoekman. SC Genemuiden speelde gelijk bij DOVO.


Zaterdag won de ploeg op eigen veld met 3-0 van SDV Barneveld. Urk klimt daardoor over csv Apeldoorn heen en blijft zo in het spoor van SC Genemuiden en Staphorst. De punten konden zaterdag worden veiliggesteld dankzij Riekelt-Jan Brands. Hij scoorde twee keer. Urk was tegen SDV Barneveld heer en meester en had de score nog flink kunnen uitbreiden, maar alleen een eigen doelpunt van Barneveldse kant kon nog voor gejuich zorgen: 3-0.

De terugkeer van Omar Kavak bij SC Genemuiden, die drie duels schorsing moest uitzitten, leverde de ploeg uit de tapijtstad bijna de volle winst op. De aanvaller maakte op bezoek bij DOVO vlak voor tijd de 1-2, maar niet veel later was daar Roy Bakkenes die roet in het eten gooide en voor de 2-2 eindstand zorgde. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Jacco Riemens.

Met Flevo Boys wil het nog niet echt vlotten, ook niet na de overtuigende zege van vorig weekend op csv Apeldoorn. Want nog geen week later ging het opnieuw mis, in Rijssen tegen Excelsior’31. Het werd 4-2. Daar kon de goal van William de Boer en het eigen doelpunt van Melvin Velthuis niets aan veranderen.

Amateurvoetbal