Mooie derby's zoals vorig jaar in de competitie kunnen in mei en juni ook zo maar voorkomen als er een onderlinge competitie komt in plaats van de reguliere competitie.
Volledig scherm
PREMIUM
Mooie derby's zoals vorig jaar in de competitie kunnen in mei en juni ook zo maar voorkomen als er een onderlinge competitie komt in plaats van de reguliere competitie. © Bram van de Biezen

Veluwse voetbalclubs gaan in mei en juni voor eigen ‘competitie’ als KNVB streep door voetbal haalt

Als de KNVB de competitie niet meer kan hervatten, komt de voetballiefhebber toch nog aan zijn trekken op de Veluwe. Tenminste, mits de coronaregels het toelaten. Derdedivisionist VVOG zet onder de naam Veluwe League een minicompetitie op met DVS’33, hoofdklasser SDC Putten en eersteklasser CSV Apeldoorn.

  1. Heino tankt vertrouwen voor derby tegen Rohda, Robur boekt ruime zege en Sallandia stelt teleur
    Liveblog

    Heino tankt vertrouwen voor derby tegen Rohda, Robur boekt ruime zege en Sallandia stelt teleur

    Het was niet de vraag óf, maar wannéér Rohda Raalte zich zou kronen tot kampioen van de eerste klasse E. Maar door het gelijkspel bij FC Winterswijk, de overtuigende zege van Heino op SC Bemmel én de Sallandse derby op komst kan het er toch nog om gaan spannen. Dat geldt ook voor de strijd tussen AZC en Robur et Velocitas in 3D, terwijl Groen Wit’62 de champagne alvast koud kan zetten. Bij Sallandia wordt die nog niet ontkurkt, want het ging pijnlijk onderuit tegen Go Ahead Deventer. Dat en veel meer gebeurde er op 1 mei op onze amateurvelden.

Amateurvoetbal